Välj rätt hemlarm hem

Det finns en hel del olika hemlarm på marknaden som utlovar både det ena och det andra, men vilket larm är egentligen bäst och vad ska man tänka på när man väljer?

Hemlarm är det bästa skyddet mot inbrott sägs det, och det stämmer. Men det är viktigt att man väljer ett bra hemlarm och vad som också är viktigt är inte bara att det larmar mot tjuvar. Hos exempelvis http://www.sectoralarm.se/ kan man till exempel få kombinerat inbrottslarm med brandlarm, och det är det få andra larmleverantörer som erbjuder. Så att Sector Alarm fick 9 av 10 i betyg hos i PC för allas stora larmtest nyligen är inte så förvånande. Men hur ska man då veta vilket larm som är bäst? Dessa punkter är bra att hålla koll på när du ska välja vilket larm du vill köpa:

Larm för både lägenhet och villa

Något som man skriver om i Expressen är hur det inte bara är villor som är känsliga för att drabbas inbrott, även lägenhetsinbrotten blir allt vanligare. Som tur är finns det larm anpassade både för lägenheter och för villor, det gäller bara att du kollar med larmleverantören vilket larm som är bäst lämpad för vilken typ av bostad.

Försvåra för tjuven

Det finns flera sätt att skydda sig mot inbrott på och ett av de mest effektiva sätten som kan rädda ett hem är att skaffa larm. Bara synen av en klisterlapp på dörr och brevlåda kan verka i avskräckande syfte. Men visst finns det långt fler saker än så att göra för att undvika inbrott. Något som Göteborgs Posten tipsar om är till exempel att försvåra för tjuven genom att både installera larm, alltid hålla låst både på fönster och dörrar, grannsamverka och installera rörelseaktiverade lampor och annan belysning så man snabbt ser om någon rör sig utanför ens hem. Sen ska man heller inte locka till sig tjuven genom att låta värdesakerna ligga framme, skaffa i stället ett ordentligt värdeskåp och förvara dina värdesaker där i stället.