Vackert trägolv för lång hållbarhet

trägolv

Ett vackert golv är en av de viktigaste delarna av en lyckad inredning. Beroende på val av golv kan du skapa olika karaktär i hemmet.

Ett massivt trägolv ger en exklusiv känsla och golvet håller i generationer eftersom det kan slipas och lackas om flera gånger. När det är dags att lägga nytt golv lönar det sig att satsa på kvalitet och golvläggning av proffs för att få ett snyggt resultat.

Trägolv är hållbara och klimatsmarta

Ett trägolv är en naturprodukt och har lång hållbarhet, vilket är en av de hetaste inredningstrenderna just nu. Eftersom ett massivt trägolv kan slipas om och lackas i olika nyanser går det att fräscha upp ditt hem utan att behöva riva ut golvet. Trägolv går att få i olika mönster och nyanser. Vissa hem passar med ett rustikt trägolv med breda plankor medan andra passar med elegant fiskbensmönster. Välj utifrån tycke och smak och vad som passar ihop med din inredningsstil.

Tänk på att skydda golvet vid särskilt utsatta platser som entrén. En entrématta vid ytterdörren gör att hallgolvet håller bättre och inte behöver slipas om lika ofta. Massiva trägolv är tåliga men se till att sköta om det enligt rekommenderade metoder. Ofta ska trägolv endast dammsugas och torkas med en fuktig trasa eftersom de inte tål för mycket vatten. Kom ihåg att fråga leverantören hur golvet ska skötas på bästa sätt för lång hållbarhet.

Golvet en viktig del av inredningen

Golv och väggar är grunden till en lyckad inredning. Ett vackert golv bör inte täckas av alltför många stora mattor men enstaka mattor kan framhäva golvet och skapar en ombonad känsla tillsammans med gardiner, sköna sittpuffar och färgstarka kuddar.

Den minimalistiska trenden är stark och ett minimalistiskt hem är avskalat men har några få väl valda inredningsdetaljer. Ett vackert golv är en perfekt inredningsdetalj eftersom det inte är en pryl men ändå en viktig del av hemmets inredning.

Välja golv