Trädgårdsfix i höst

För att göra ens hem riktigt fint och hemtrevligt kan det vara värt att satsa på att ha en härlig trädgård som välkomnar och känns inbjudande. Nu på hösten är faktiskt den bästa tiden att sköta om trädgården så att den kan vara fin till våren och sommaren.

6112527-host-i-tradgarden

När sommaren är över finns mycket att göra i trädgården, skriver Expressen. Det är nu på hösten som man ska ge alla träd, blommor och växter kraft att överleva vintern, samtidigt som man måste förbereda trädgården på att våren och sommaren kommer snart. Något som man absolut bör lägga lite tid på under hösten är att rensa ogräs och snygga upp trädgården. Är det någorlunda varmt ute kan man till och med rensa ogräs in i december. Men det är viktigt att inte rensa bort allt, utan att låta en del ligga kvar. Om man lämnar en del gamla växtdelar över vintern leder detta till jordförbättring.

Se över gräsmattan

Hösten är även en bra tid att se över sin gräsmatta. Har man redan en så kan man gödsla den för att få den att växa bättre till våren. Det finns speciellt höstgödsel att köpa, som har mindre kväve. För den som vill plantera en gräsmatta är hösten också att föredra. Visst går det att göra både vår och höst men hösten är att föredra eftersom luftfuktigheten är högre, vilket främjar grobarheten, enligt Sydsvenskan. Har man inte tid eller ork till att så sin gräsmatta själv finns självklart en färdig gräsmatta att köpa som man bara kan lägga klar på plats.

Fin trädgård året runt

För den som vill kunna njuta av en fin trädgård även på hösten gäller det att välja växter som får vackra höstfärger. Några av dessa är lönnar, klättervildvin och katsura och även prydnadsgräsen förhöjer skönhetsupplevelsen på hösten. Om man även vill plantera växter som står sig hela vintern tipsar en trädgårdsmästare i Dagens Nyheter om höstkrokus, japanska gräs och körsbärsbenved.