Sov bättre med rätt sovrumsinredning

Sovrumsinredningen spelar stor roll för att du ska sova gott. Välj en bekväm säng som är anpassad för just dina behov. Även färgerna, belysningen och sängkläderna spelar stor roll. Låt även sovrummet få bli en skärmfri zon.

Sömnen är livsviktigt för att kroppen och hjärnan ska kunna återhämta sig. Om du inte sover ordentligt kan det resultera i att du mår betydligt sämre på dagarna. Med bra sovrumsinredning blir det betydligt lättare att komma till ro och sova gott om natten. Här hittar du de fem bästa inredningstipsen för en bättre sömn.

1. Välj en bra säng

sovrumFörst och främst bör du välja en bra och skön säng. De senaste åren har kontinentalsängar blivit mycket populära, framför allt när det gäller dubbelsängar. Denna typ av säng består av tre olika madrasser ovanpå varandra vilket ger en mycket bekväm säng. En kontinentalsäng är en relativt hög säng som ger ett lyxigt intryck. De olika madrasserna gör att du kan få en säng som passar dig perfekt. Hos Sängvaruhuset hittar du ett brett sortiment av kontinentalsängar. De är en av Sveriges främsta återförsäljare av kvalitetsängar och på deras hemsida hittar du många prisvärda modeller. De erbjuder även kostnadsfri expertrådgivning och fri hemleverans. Aldrig har det varit så enkelt att köpa en säng som är skräddarsydd efter just dina sömnbehov.

2. Välj lugna färger i sovrummet

Färgen på väggar och möbler spelar stor roll för välbefinnandet. Om du vill ha en lugn känsla i sovrummet bör du satsa på blå och grå nyanser. Om vitt sovrum känns fräscht och ett ljusgrönt rum ger energi.

3. Investera i sköna sängkläder

Att sova gott är mycket viktigt för hälsan och minskar risken för sjukdomar. Förutom en bra säng är det även en god idé att investera i sköna sängkläder som ger en mjuk känsla mot huden.

4. Inred med rätt belysning

För en mysig känsla i sovrummet bör du inreda med olika sorters belysning. För ett praktiskt och behagligt sovrum är det viktigt med flera olika ljuskällor och olika typer av belysning..

5. Ta bort skärmar

Sist men inte minst är det viktigt att komma ihåg att sovrummet är en plats för vila. Försök i största möjliga mån att ta bort skärmar och annat som distraherar sömnen. Om du vill sova bättre bör du istället läsa en bok innan du ska sova.