Sno stilen: industri

En av de hetaste inredningstrenderna de senaste åren har varit den industriella stilen, och det finns inget som tyder på att detta kommer att förändras under den närmaste tiden. Även den som hyr sin bostad kan ge sitt hem en mer industriell känsla.

De flesta av oss bor i hem där det mesta är tillverkat i industrier, från kläderna till hemelektroniken, möblerna och tallrikarna. Att inreda i den industriella stilen handlar dock – en smula ironiskt – om att skapa ett mer personligt hem genom att blanda vanliga möbler med sådana som vi inte är vana att se i hemmiljöer. Ursprungligen innebar detta att inreda med prylar från fabriker, lager, verkstäder och restaurangkök, ju äldre desto bättre. Idag har dock många inredningsbutiker hakat på trenden. Vissa tycker nog att det är trist, men samtidigt har det här gjort att det är lättare att hitta passande prylar. För den som hyr sin bostad, och därför inte kan göra några renoveringar, räcker det med att gå till Ikea eller Granit för att hitta prylar som kan ge även en lägenhet hyrd i andra hand en lätt air av industri.

Vilka saker är då typiska för den här stilen? Här följer några exempel:

Om man har en begränsad budget, men har möjlighet att göra om hemma, kan man ”fuska” en aning. Man kan t.ex. ersätta överskåpen i sitt kök med öppna rostfria hyllor, men man bör vara medveten om att matos och damm kommer att fastna på det som förvaras där. Därför passar sådana hyllor bäst för sådant som används ofta, som vardagsporslin.

Hur en lägenhet inredd i den här stilen kan se ut ser ni här.