Saffransgul jul

Årets färgtrend har bland annat präglats av flera olika gula nyanser. I år lyser gult upp tillvaron ordentligt- trenden är dessutom här för att stanna. Ända fram till jul när glöggen ska fram. I år har Indien fått ge sitt avtryck på glöggen.

 

gul julBlossa ger varje ut en ny glöggsmak. Cafe.se skriver om denna som stannar under en säsong. Företagets experter reser varje år till nya platser för att låta sig inspireras av nya intryck och smaker. England, Japan och Norrland har varit tidigare glögg influenser. I år är det dock staden Old Dehli i Indien som bjuder på en blandning av chili, spiskummin och mango som skriver om.  Årets glögg heter ”Blossa 17 Old Delhi. Flaskan kommer i en saffransgul färg som kommer förgylla julen med den annorlunda färginredningen. Flaskan är även den inspirerad av Indien. Traditionell indisk skyltmålning, som är en gammal hantverkstradition, dekorerar flaskan.

 

Har du koll på färgens betydelse?

 

Rött förknippas med jul och gult med påsk. Men vad betyder de olika färgerna egentligen? Gult står för optimism, värme, vitalitet, energi och glädje.  Gult är en färg ökar drar till sig folks uppmärksamhet och kan öka ämnesomsättningen. Rött står för rörelse, spänning, aktivitet, ambition och ibland aggression. Det är en färg som ger upphov till exaltation. Den gula färgens inverkan är därför positiv under höstens mörka tider. Solblekta kökshanddukar, senapsgula kuddar eller ett gyllengult överkast. Dekorationsmöjligheterna är många. Att färgklicka hemmet med värme och ljus påverkar sinnet i en positiv bemärkelse. Blossas gula färgdetalj i år känns därför särskilt upplyftande. I viss mån kanske även vågat, eftersom julen är så starkt förankrad i rött. Allt från gardiner till ljusstakar och tomtar.

 

Naturens höstiga influenser

 

Låt naturens influenser följa dig hem om du är skeptisk. Guldgula kantareller hör till en av svamparna som syns väldigt mycket i år. En skog fylld av den vackra kontrasten är kanske något att ta hem? Förutom allt det goda kantarellerna gör i köket kanske du inspireras av höstfärgen, som nog kan lysa upp annat än bara köket.  Låt naturens väldoft inreda hemmet med vackra färger och olika nyanser.