Marksten har flera användningsområden

Trodde du att marksten bara går att använda till att skapa gångar i trädgården? Då trodde du fel. Men, man får inte glömma att marksten är perfekt för att lägga i din trädgård. Här följer lite tips kring att lägga marksten, vad det kan komma att kosta.

 

Du kan hitta kvalitativ marksten från Flisby i olika utformanden, som passar perfekt för all typ av plattsättning i trädgård. Det enda som styr vad du faktiskt gör med stenen är din egen fantasi!

 

Att lägga marksten

 

I en artikel från ViiVilla tipsas det om hur du kan lägga marksten i din trädgård i tio pedagogiska steg. Där skrivs det bland annat att vem som helst egentligen kan lägga marksten. Det som behövs är noggrannhet, en ritning och plan på hur stenen ska läggas, tålamod och ett riktigt bra förarbete. Då är då på god väg.

 

Priskalkyl på att lägga sten

 

Vad det kommer att kosta dig med att lägga sten beror såklart på var du köper sten och om du utför arbetet själv. Men för att du ska få ett hum om vad det kan komma att kosta, så tas prisexempel upp i en artikel från byggahus.se. Där skrivs det bland annat att en total stensättning på 73 kvadratmeters yta, inklusive arbete och material kostar 71 750 kronor. Men såklart beror det på vilken typ av sten och stensättning det är som beställs också.

 

Bygga utomhuskök i marksten

 

Ett exempel på vad du kan göra med marksten som är lite mer innovativt, är att bygga ett utekök. Tips kring detta kan du läsa i Sydsvenskan och såhär skriver de om att bygga utekök: 

 

”Uteköket är ett utmärkt projekt för överblivet byggmaterial. Lecablock, marksten och tegel fungerar som byggstenar och är tåliga material. Trä fungerar också, men måste då som allt trä utomhus behandlas.”