Mäklarnas säljknep

För att sälja en bostad och göra det till ett bra pris har mäklarna ett antal knep som de ofta tar till. Det handlar bland annat om en viss homestyling och att lyfta fram bostadens bra egenskaper i bostadsannonsen.

230574-real-estate-concept

När man ska sälja en bostad gäller det att ta till ett par knep som de flesta mäklare brukar tipsa om. I Expressen kan man läsa om några av dessa knep som mäklare har delat med sig av. Bland annat står det att homestyling faktiskt fortfarande fungerar och att man ska tänka mycket på att ha hemmet avskalat och rent vid en visning. Med en homestyling där man antingen stylar rummet eller tar bort överflödiga saker, kommer oftast rummets potential till sin rätt. Har man inredning som är för skrikig eller tar upp för mycket plats är det svårt att se den yta som finns i rummet och det kan även vara svårt för en potentiell köpare att föreställa sig själv boende i bostaden.

Lockar med de rätta orden

Att anlita en mäklare är alltså inte bara bra för att få bostaden såld, utan mäklaren har även oerhört mycket kunskap och erfarenhet som den kan dela med sig av för att få bostaden att säljas till ett bättre pris. Men det finns inte bara knep som man kan ta till i hemmet, utan mäklarna använder sig också av olika knep i bostadsannonserna. De använder sig av speciella ord som de vet kommer att få folk att klicka på annonserna och kanske bli intresserade av att köpa. Några av de ord som används som lockar folk till annonserna är:

Självklart kan man inte bara lägga in dessa saker i annonsen för försöka locka folk. Bostäderna måste såklart ha de saker som man faktiskt skriver i annonsen. Men när de väl har någon utav dessa saker så är mäklarna inte sena med att lyfta fram dem i texten. Några ord som däremot skrämmer bort potentiella köpare som kollar på annonser är ord som äldre, hantverkare, motorväg, rivning och fallfärdig.