Magasinera när du flyttar utomlands

flytta

Ska du flytta utomlands? Då finns det en del saker att tänka på! Som var du ska magasinera inredning i ditt hem ­– om du nu inte ska ta med allt!

Bor du för närvarande i Stockholm men funderar starkt på att flytta utomlands? Då kanske du behöver tänka på magasinering av dina möbler för perioden du inte har en fast punkt i Sverige? Det finns gott om bra magasinering i Stockholm, bland annat med både bärhjälp och förvaring till konkurrenskraftiga priser.

Inför flytten utomlands

Förutom att ordna med bra förvaring till dina möbler och prylar finns det en hel del annat att ta itu med innan flyttlasset går till ett annat land. Bland annat ska du anmäla det till Skatteverket, både om du planterat att stanna en kortare tid och om du förlänger din vistelse ett år eller mer.

Några rättigheter och skyldigheter att ha koll på när det kommer till att flytta utomlands inom EU är bland annat följande:

Källa: Boupplysningen.se

Annat att tänka på är hur det kan kännas att byta ut sitt hem i Sverige mot ett annat utomlands. I Metro går det att läsa om känslor som kan uppkomma, som att sakna nära och lära, vänners stora dagar, fester och bröllop. Det kan även vara svårt att direkt få kontakt med lokalbefolkningen, särskilt i ett icke-engelsktalande land.