Julens inredningstrender

Nu är det lite mer än en månad kvar till jul, men butikerna har redan börjat sälja allt från pynt och inredning, till presentpapper och tillbehör. I julens inredning ser vi ett antal trender och självklart är den traditionella stilen en trend som alltid hänger med. Men vi ser även en trend med nordiskt ljusa pasteller, metaller och många färger som inte bara är röda och gröna.

1605242-silver-decorated-christmas-tree-with-balls-and-chains

I Expressen kan man läsa att Ikea nu har släppt sin julkollektion och den går i två olika riktningar – romantiskt nostalgisk och nordiskt ljus. Precis som vanligt innehåller årets vinter- och julsortiment en salig blandning av textilier, belysning, juldekorationer och kökstillbehör. Inredningsprylarna som ingår i ”nordiskt ljus” är lekfulla med matta och blanka ytor, pastellfärger, varma metaller och ljust trä. ”Romantiskt nostalgisk” har istället ett mer klassiskt uttryck i vitt och rött med detaljer av graverad metall och spets.

Metallic i julens inredning

Att man redan börjat sälja sin julkollektion kan tyckas lite tidigt, men många vill faktiskt vara ute i god tid både när det gäller julklappar och julinredningen. Även Ica börjar sälja sina julprylar tidigt och redan i september visade man hur julen skulle se ut i deras sortiment. Precis som Ikea hade Ica en tendens som gick åt det nordiskt ljusa och en som var lite mer traditionell. Ica hade även en trend som var mer åt metallic-hållet. När det gäller den här trenden kommer Ica i år att sälja julinredning i svart keramik, mässing, koppar, mörkt läder och mörkt trä. En produkt som de har i sitt sortiment är en svart julgransfot med detaljer i mässing. I Icas butiker kommer man även att kunna köpa svarta inslagspapper och presentpåsar. Det kanske inte känns så juligt med svarta julklappar men kombinerar man det svarta med rött lack och lite rött band så får man både en julig och modern present. Man presenterade även pepparkaksformar som följde trenden metallic. Pepparkaksformarna fanns nämligen i kopparfärg och detta känns verkligen nytänkande och trendigt.

Sätt amaryllislöken redan nu 4428042-red-and-yellow-pointsettias

Något annat som man måste tänka på redan nu inför vintern är att sätta sina amaryllislökar om man vill att de ska hinna blomma till jul. Den drivningstid som är idealisk är nämligen mellan sex och sju veckor. För att lyckas med sin amaryllislök kan man följa de här stegen: