Inred för bad och yoga

Vad för många fördelar finns det med yoga – både för träning och för meditation och andning. En hel del visar det sig. Skapa ditt eget spa ute i din trädgård med badtunna och del för yogaträning.

Vill du ha ett eget spa ute i trädgården? Då behöver du en badtunna eller terrasspool från svenskabadtunnor.se samt en plats för eventuell yogaträning och mindfulness. Det gör att du kan koppla av ordentligt hemma, utan att behöva ta in på ett dyrt spa eller hotell.

Inred ditt eget utomhusspa

Förutom att ställa en badtunna på en harmonisk plats i trädgården, till exempel under ett pilträd eller nära en utsiktsplats – kan det vara värt att inreda trädgården med blommor som doftar gott. Goda dofter har en förmåga att få oss lugnare och mer tillfreds. Inom alternativmedicin används också doftterapi mycket – och ofta. Det är en särskild variant av aromaterapi med eteriska oljor som verkar via luktsinnet. Om du till exempel gillar lavendel väldigt mycket, då kan det vara av värde att plantera sådana buskar runt om ditt bad. Har du en svaghet för syréndoft, likt många andra? Plantera en syrénplanta kring yogaplatsen för att skärma av och ge lugn.

För att läsa mer om platser där aromaterapi även erbjuds kan du se denna artikel från Dagens Nyheter. Spa i Stockholm är välgörande ställen för kropp och själ, inte minst när vintern är som mest grå och kall.

En avkopplande plats

I en egen badtunna med varmt, porlande vatten runt sig, goda vänner och stjärnhimlen ovanför är det svårt att inte känna sig tacksam och lycklig. Det finns gott om tips på bra ställen att både basta och bada i flertalet artiklar, bland annat här, men varför inte se till att du kan bada när du vill på hemmaplan i stället?

Därför är yoga så bra

I en artikel i Topphälsa går det att läsa om varför yoga är så himla bra för kropp och sinne, minne och närvaro. Det finns många anledningar till att börja med träningsformen, några av dessa är bland andra:

Källa: Topphälsa

Dessutom kan du yoga var som helst. Du behöver inte åka in till en dyr studio i innerstan, du kan lika väl köra ett pass med andningsövningar och ställningar på din altan, i vid badtunnan eller på en yogamatta inomhus med tända ljud runt om dig. Det behöver verkligen inte vara svårare än så att få till lyx i vardagen.