Helt rätt att köpa bostad

Bostadsmarknaden är just nu en otroligt helt marknad, framför allt om man ska handla inne i någon storstad. Många varnar om att det kommer bli en bostadsbubbla, men nu är det allt fler som hävdar att alla som köpt har nog gjort sig en mycket bra affär. 

4062563-skona-hemDet råder dubbla läger när de kommer till bostadsmarknaden och om man ska vänta med att köpa eller om man borde slå till nu. För när det kommer till sin bostad så är det ett av de största besluten man tar i sitt liv. Att på Mäklarofferter få hjälp med en bra mäklare är enkelt, men att veta om man ska slå till eller inte är bara en själv som kan bestämma. Många som redan köpt bostad oroar sig för att de lagt ett överpris, men läser man artikeln från SvD så kan man kännas sig lugn.

Champagne eller gravöl

Efter man skrivit på kontraktet ställer sig många, i sin upprymdhet, ändå frågan om de ska skåla i champagne eller om de ska dra fram en gravöl. Men, efterfrågan är mycket mycket större i de stora städerna än tillgångarna så alla som köpt har just nu gjort sig ett kap. Konjunkturinstitutets fasa över det ohållbara läget har fått många att bli stela över bostadssituationen och blivit mycket obekväma i sin egen situation. Men, för att lugna sig så kan man se att vad som skiljer sig när man ser till hur det ser ut i Sverige och hur det ser ut i andra länder så köper vi i Sverige bostäder som vi vill bo i – inte som vi sedan ska försöka sälja mycket dyrare.

Få bostäder och låg ränta

Kombinationen av att det finns så otroligt få bostäder tillsammans med att räntan är så otroligt låg gör att bostäderna blir dyrare för man anser att man har råd att bo och unna sig en bra lägenhet för att räntan är låg. Dn.se skrev om den lilla dippen i bostadsmarknaden, och vad man kan gissa är att den kommer ligga kvar fram till årsskiftet och sedan ta fart igen. Så ska man köpa – köp nu och ska man sälja – vänta till efter jul.