Grönt ljus för Slussen

Nu är det åter nya besked att projektet Slussen kommer att dras igång. Ett projekt som fått många att ta till rösten, men som ändå inte hörs. 

923516-stockholm-sweden1935. För 80 år sedan invigdes Slussen med pompa ståt och Kungen som blev den förste passageraren till Katarinahissen. Det var tider det, och mycket vatten har runnit under Slussens broar. Det var för några år sedan, år 2011, som den förra regeringen beslutade sig för att man skulle rusta ut den något fallfärdiga Slussen. Dock har man inte sett mycket till förändring mer än att matbutiker och Debaser Slussen blivit tillsagda att stänga igen. Dn.se skriver att nu har man åter tagit tag i planerna att Nya Slussen ska till och man har ökat budgeten från 8 till 12 miljarder.

Stor enighet i Stadshusen

Det rådde stor enighet mellan partierna när omröstningen genomfördes huruvida det skulle bli en ny Slussen: S, V, MP, Fi, M, FP, KD och C röstade för att det skulle bli en ny satsning och lämnade SD med sin nejsägande tunga tillsammans med sex andra ledamöter.

Pågå i tio år

I SvD går det att läsa att det kommer att ta ungefär tio år innan hela Na Slussen är färdigställd – och kanske längre tid. Men frågan är hur mycket en egentligen kommer att märka det? Detta då byggarbetare är otroligt skickliga när det kommer till arbetsplatser och kan det bli så mycket stökigare vid Slussen än vad det redan är? På containertjanst.se ser man att det finns små portabla arbetsplatser, eller containrar som används vid byggen. Fantastiskt med andra ord. Så, kanske om man även gick ut med att satsa på att de under de närmsta tio åren även gick att ta sig runt och inte upplevde Slussen som en stor arbetsplats.

Vad man ska tänka på när det kommer till olika restaureringar av staden är att man får ha förtröstan i att man gör dem av en stor anledning. Håll ut i några år så kommer man undra varför man ens klagade.