Gör om möbel

På sommaren finns det ofta tid för att göra om lite i hemmet och en bra idé kan vara att sätta igång ett projekt med att renovera en möbel. En möbelrenovering är faktiskt något som de flesta kan göra.

loppis-marknad-möbler

I Ystads Allehanda tipsar man om att göra om en möbel i sommar. Många vill nämligen ha ett litet projekt att ta sig an på ledigheten och en möbelrenovering kan vara just det. En möbelrenoverare ger sina bästa tips till tidningen för den som vill göra om en möbel nu i sommar. Bland annat kan man testa på att klä om en soffa eller kanske limma fast nya ben på en stol eller varför inte måla om ett bord. Egentligen sätter bara fantasin gränser men är man inte superhändig kan det vara smart att först ta sig an ett lite enklare projekt. Detta kan till exempel vara att sätta dit en ny sits på en hammock eller liknande.

Rätt verktyg och material

Oavsett vilket projekt som man bestämmer sig för, gäller det att ha rätt verktyg och rätt material för att göra det på ett bra sätt. Ska man exempelvis limma dit nya ben på en stol kommer det inte räcka att bara limma dit dem. Risken är då stor att benen kommer att ramla av snart igen. Det man måste göra är att köpa eller låna någon form av slipmaskin för att slipa bort det gamla limmet så att det nya fäster bra. Sådana här användbara och nödvändiga verktyg hittar man på många ställen men man kan börja med att leta på nätet. Exempelvis maskinspecialisten.com har ett brett utbud av verktyg.

Måla på bästa sätt

Ska man istället måla om en möbel gäller det även här att slipa bort gammal färg och annat smuts innan man målar på ny färg. Ser man inte till att rugga upp färgen lite så att man har något att fästa den på, kommer man inte att få något bra resultat. Det gäller även att man förbehandlar möbeln för att få en snygg målad yta. Läs mer.