Fynda på auktion

Alla som är intresserade av inredning bör besöka några auktioner. Oavsett vad man letar efter kan man göra otroliga fynd, men även om man inte hittar något så är det en upplevelse att besöka en auktion.

Visst kan man göra fynd på auktionssajter på nätet, som Kvarndammen, Tradera och Ebay. Men de riktiga fynden gör man oftast på auktioner som hålls i mindre orter, och där det inte går att lämna bud över internet. Det beror dels på att man har möjlighet att inspektera det som auktioneras ut innan man bestämmer sig för att lägga ett bud, och dels på att man bara bjuder mot andra som också är där. Har man tur är man den enda som lägger ett bud, och då kommer man riktigt billigt undan.

Det finns auktionshus i de flesta städer, men precis som när det gäller loppmarknader gör man ofta de bästa fynden om man beger sig ut på landsbygden. I Tibro i Västergötland går det att få nästan hur mycket som helst för 400 kronor, om man ska tro lokalradion. Det bästa sättet att hitta den här typen av auktioner är att läsa lokaltidningen. Där brukar auktionerna annonseras ut. Man kan också hålla utkik på anslagstavlor. Många idrottsföreningar på små orter anordnar också årliga auktioner, som alltid äger rum vid ungefär samma tidpunkt.

Se upp med detta

Även om det är billigt på många auktioner bör man ha bestämt sig i förväg för hur långt man är beredd att gå i sin budgivning. Det är annars lätt att ryckas med, om det blir konkurrens mellan två eller flera köpare, och då kan det sluta med att man bjuder alldeles för mycket.

Något som är mycket populärt är äldre elektronik, t.ex. gamla rörradioapparater. Man bör dock vara medveten om att sådana produkter inte uppfyller dagens säkerhetsföreskrifter. Mer om detta finns att läsa här.