Fortsatt låg ränta

Många som nu köpt ny dyr bostad känner sig oroade över om e gjort ett bra eller dåligt köp. Men, räntan kommer med största sannolikhet att vara fortsatt låg – i alla fall i något år till. 

Att ta ett smslån från meddelandelån för att ha råd med att bygga om eller att exempelvis köpa något till sin bostad är något som allt fler människor gör. För just nu mår vi bra och vill känna att vi bor bra. Och alla som känner sig oroade över räntan kan nog luta sig tillbaka och kanske ska man när man nu förhandlar även lägga om till en rörlig ränta. Det är heller inte bara bolåneräntan som är låg utan även om man har studielån skriver dn.se, så där ska man även se över om man nu kan lägga in lite mer pengar för att få bort en del av sina låg.

Kapitalförvaltarna och experterna

838892-tiokronaNu när räntan är på sådana rekordnivåer är det många som väljer att spekulera hur länge den kommer att vara så låg och hur man bäst bör göra, speciellt när man väljer att ta ett stort bolån. På Aftonbladet.se går det att ta del av många experters utlåtande från de stora bankerna om hur de ser på räntan i framtiden, många ser att Riksbanken kommer ha räntan oförändrad. Och läser man artikeln från Affärsvärlden så säger den att kapitalförvaltare tror att Riksbanken kommer att sänka räntan. Man tror att räntan kommer att sänkas i december. Så, då är frågan hur man sak göra som privatperson, om man ska välja att binda räntan nu när den är så låg, eller om man ska välja att ha den rörlig. Ser man rent historiskt så är vinnarna nästan alltid dem som har haft en rörlig ränta, men då får man bereda sig på att man inte kommer kunna ha en ekonomi som man kan ha stenkoll på.