Förändra ditt hem med textilier

Ett hem har många funktioner. Därför är det viktigt att inreda hemmet så att det passar för alla tillfällen, såväl vardag som fest. Ett mysigt och ombonat hem är drömmen för många. Att använda tyger för att ge karaktär åt ett rum är ett effektivt knep.

Du kan enkelt förvandla ditt hem med hjälp av olika textilier, såsom vackra sammetsgardiner och mjuka mattor. Det är praktiskt att låta väggarna vara målade i en neutral kulör, så att du snabbt kan förändra intrycket genom att använda dig av olika färger, material och texturer på dina textilier. På så sätt behöver det inte kosta en förmögenhet att inreda hemmet, och du kan när som helst enkelt göra förändringar. De viktigaste textilierna i hemmet är:

Gardiner

Gardiner finns i många modeller, färger och utföranden. Välj mellan kappor, längder och hissgardiner. Längder, det vill säga gardiner som går ända ner till golvet, är tjusiga och bidrar till en ombonad känsla. Kappor och hissgardiner passar bra om fönstret är placerat ovanför en bänk eller liknande. Är du en person som vill ha det ljust och fräscht eller vill du att det ska vara mörkt och murrigt? Skira gardiner i ljusa färger släpper in ljus och ger ett öppet intryck, medan tunga sammetsgardiner skyddar mot insyn och bidrar till en ombonad känsla.

Kuddar

Kudden är inredarens bästa vän, den är lätt att byta ut och förvandlar din soffa på ett ögonblick. Satsa på kuddar i olika storlekar och färger, men se till att ha en röd tråd. Den röda tråden kan vara en färg som går igen på några av kuddarna, eller ett material. Att blanda sammetskuddar i olika färger kan vara snyggt och harmoniskt, speciellt under den mörka årstiden. Var inte rädd för att blanda olika texturer, till exempel linne, manchester och bomull. Matcha en eller några av kuddarna med dina gardiner.

Mattor

Mattor är dyrare är gardiner och kuddar, och byts inte ut lika ofta. Här gäller det att satsa på kvalitet, så att du har en matta som tål att användas och håller länge. Därför kan det vara smart att köpa en matta med dova eller neutrala färger. Istället kan du låta gardiner och kuddar sätta färg på rummet. Köp gärna en stor matta, det ger ett härligt och ombonat intryck.