Flytta isär

Även om vi tror oss ha hittat vår andra hälft kan livet ibland visa sig bli allt annat än hur vi hade tänkt oss. Det är idag vanligt att par separerar, ibland kan det vara sorgligt men ofta är det behövligt att gå vidare. Att bestämma sig för att separera är ett stort beslut och det finns även en hel del praktiskt att tänka på, inte minst när det kommer till bodelning.

Hur kan paret som separerar få till en så bra separation som möjligt. Ett första steg är såklart att bestämma sig och acceptera utgången. Hur det än blir är det allt annat än lätt att hitta en ny bostad, särskilt i storstäderna. Det kan vara aktuellt med att bo hos sina kompisar eller föräldrar ett tag tills boendet löser sig. Det viktiga är dock att markera beslutet och separera sina liv snabbt, så att båda kan gå vidare. Medan nya boenden sökes kan det därför vara en god idé att magasinera möbler så att det inte behöver belasta den spruckna relationen eller anhöriga ytterligare.

Gå vidare på ett smidigt sätt

För att kunna gå vidare så smärtfritt som möjligt är det viktigt att fundera på vilka alternativ som finns och hur livet på bästa sätt kan ordnas upp efter en separation. Det finns tre viktiga faktorer för alla som separerar att tänka lite extra på: