Det viktigaste rummet?

Vi har tidigare skrivit om hur bankerna i många fall kan tjäna storkovan på bolånen, eftersom de egentligen har en alldeles onödigt hög ränta på densamma. Idag skriver vi istället om när man väl har ett boende och inredningen är det största problemet, ett problem som ofta är väldigt roligt att lösa och som kan kosta allt ifrån nästan inget till riktigt mycket.

iStock_000005503940XSmallI Expressen kan vi läsa oss till tips och råd när det kommer till inredningen i det rum som ska vara det lugnaste i hela hemmet, nämligen sovrummet. Det är ju superviktigt att man trivs med detta rum och känner sig avslappnad när man ska sova, sömnen är en sådan stor del av att må bra och orka saker i ens liv.

Att tänka på är dels hur man kan göra sovrummet tystare, ett smart sätt för att åstadkomma detta är bland annat att använda mycket textilier för att dämpa ljud men även stänger ute starkt morgonljus. En tjock matta gör inte bara rummet tystare, det ger dessutom en härligt lyxig känsla.

En annan sak är att investera i en riktigt skön säng, något som förmodligen är hemmets viktigaste möbel. Det är således bra att verkligen prova säng ordentligt innan köp och ta hjälp av personal som vet vad de pratar om när det kommer till sovställning, vikt och sovvanor.

Inred efter eget tycke och smak

Sedan när det är tyst i rummet och en skön säng står på plats är det roligaste kvar, nämligen att inreda efter tycke och smak. Vissa vill ha det ombonat och hemtrevligt, andra stilrent och elegant, det är helt enkelt väldigt olika vad en har för smak och var någonstans en är i livet. Tavlor och blommor eller kanske rena väggar och en doftljus som skapar en enkelt och trygg energi i rummet, det är upp till var och en – och det är ju också det som är själva tjusningen med det hela.